12 28,2022

OPPBEVARING AV SOMMER- OG VINTERDEKK

Vredestein Tyre Academy Episode 7: Oppbevaring av dekk

 

Ved å håndtere og oppbevare dekkene på riktig måte når de ikke er i bruk, kan du øke levetiden og ytelsen. Det er derfor svært viktig at alle vet hvordan dette gjøres.

  • Når dekkene er montert på felgene, lønner det seg å oppbevare dem i hengende eller liggende posisjon. Dekktrykket bør reduseres til 1,0 bar.
  • Det lønner seg å oppbevare dekk som er demontert fra felgen, i stående posisjon (vertikalt). Hvis du oppbevarer dekkene flatt (horisontalt) oppå hverandre, bør du ikke stable flere enn fire dekk.
  • Før du monterer dekk som har blitt oppbevart, må du først kontrollere om det er skader eller slitasje på dem, og du må bruke riktig dekktrykk.

Før du oppbevarer dekkene, anbefaler vi at du rengjør dem grundig med vann for å fjerne saltrester, og deretter tørker dem. Det lønner seg å oppbevare dekkene på et kjølig og godt ventilert område uten direkte sollys. Ikke oppbevar dekkene i nærheten av elektroniske enheter som kan slippe ut ozon, f.eks. sveiseutstyr, transformatorer eller elektriske motorer. Dessuten må dekkene ikke komme i kontakt med kjemikalier, løsemidler, smøremidler eller oljeprodukter, siden disse kan påvirke og redusere levetiden til gummilaget på dekkene.

Vredestein

Motta siste nytt og oppdateringer