Sykkelldekk laget av gummi fra løvetann

 

Vredestein ser alltid etter innovasjon og bærekraftige løsninger som kan gi impulser til nye produkter.

Fortezza Flower Power er et godt eksempel:  Resultatet av Drive4EU, et samarbeid med Wageningen University and Research (WUR), som er medfinansiert av EU. Sammen utviklet vi et dekk laget av gummi utvunnet fra løvetannrøtter. Vredestins engasjement viser hvor viktig det er at selskapet har fokus på bærekraft og innovasjon.

 

Vredestein Fortezza Flower Power

Dette unike produktet er det første sykkeldekket i verden som er produsert med naturgummi utvunnet fra røttene til den russiske løvetannen (Taraxacum kok-saghyz eller TKS), derav navnet Flower Power. (Fortezza er Vredesteins populære dekkserie for landeveisykler.) Disse Limited Edition-dekkene er laget av gummi utvunnet fra blomster dyrket og høstet i Nederland.

 

Den spesielle sammensetningen til prototypen Fortezza Flower Power gir bedre grep enn tradisjonelle sammensetningen og gir bedre ytelse. Dette er direkte relatert til den høye konsentrasjonen av naturharpiks i denne typen naturgummi. Utvinning av naturgummi er en kostnads- og tidkrevende prosess, og det foregår i dag studier for å se om disse dekkene kan masseproduseres i fremtiden.

 

Under siste Eurobike, verdens største og mest prestisjefylte internasjonale sykkelutstilling, vant Vredestein Flower Power en innovasjonspris fra Eurobike.  Vi er stolte over å få en slik anerkjennelse for dette prosjektet. 

 

Apollo Vredestein har samarbeidet tett med WUR for å utvikle denne spesielle naturgummien, gjøre produksjonen gjennomførbar og teste ulike forbindelser. Hver forbedring i prosessen med å utvinne gummi har også ført til en direkte forbedring av kvaliteten på gummien. Resultatet er at den spesielle forbindelsen som nå brukes som en test på prototypen av Framezza Flower Power, gir bedre grep enn tradisjonelle forbindelser. Dette er direkte relatert til den høye konsentrasjonen av naturharpiks i denne typen naturgummi. Det undersøkes i dag om dette dekket kan masseproduseres i fremtiden.

 

DRIVE4EU

Apollo Vredestein deltar i prosjektet DRIVE4EU, som fokuserer på å utvikle produksjon av naturgummi og inulin fra russisk løvetann. Prosjektet koordineres av Wageningen University and Research. Målet er å finne måter som kan gjøre EU mindre avhengig av import av naturgummi på i nær fremtid, delvis som et tiltak mot den forestående mangelen på naturgummi i verden. Det forventes at den globale etterspørselen vil øke – i dag er EU helt avhengig av å importere naturgummi. Du finner mer informasjon på http://www.drive4eu.eu

Motta siste nytt og oppdateringer