Vredestein Quatrac 5 helårsdekk vinner | Vredestein
2-image-article-header-quatrac-5-all-season.jpg

Enda en seier for Vredestein Quatrac 5-helårsdekk

Vredestein Quatrac 5 har igjen vist hva det er godt for ved å vinne en uavhengig test for helårsdekk, og det legger alle nykommerne i segmentet langt bak.

– fungerer nesten like bra som vinterdekk på snøføre

– suverent veigrep på både vått og tørt føre

– svært lave støynivåer

– bedre enn samtlige nykommere på de viktigste testområdene

 

Vredestein Quatrac 5 har igjen vist hva det er godt for ved å vinne en uavhengig test for helårsdekk, og det legger alle nykommerne i segmentet langt bak. AutoBild Allrad-testen er nok et bevis på at dette svært allsidige dekket er det perfekte valget for bileiere som ikke vil bytte dekk to ganger i året, men som likevel vil sikre seg en trygg og komfortabel kjøreopplevelse.

 

Testen for tidsskriftet AutoBild Allrad involverte et Vredestein Quatrac 5-dekk i størrelse 215/60 R16 montert på en mellomstor SUV med firehjulstrekk. Dekket ble testet mot de andre hovedkonkurrentene. Vredestein Quatrac 5 fikk toppkarakterer på alle sikkerhetsrelaterte områder, og ytelsen på snøføre ble beskrevet som særlig imponerende av tidsskriftet: «Utmerket på snøføre, godt veigrep på både vått og tørt føre og ekstremt lav rullemotstand». Med en poengsum på 3000 N (Newton) for veigrep på snøføre, «fungerer dekket nesten like godt som et fullverdig vinterdekk».

 

«Disse uavhengige testresultatene bærer vitne om den enorme mengden forskning og de hundretusener av testkilometerne som går med under utviklingen av dekkene våre. Det er dette som sikrer at produkter som Vredestein Quatrac 5 stadig er standarden for dette segmentet», sier Peter Snel, Sjef for FoU PV ved Apollo Tyres Ltd.

 

Vredestein lanserte det første helårsdekket for over 20 år siden, og Vredestein Quatrac 5 ble lansert i 2014. Produktet er basert på to tiår med kunnskap og erfaring på feltet for helårsdekk, og det er laget med teknologi som også brukes i dagens generasjon av Vredesteins sommer- og vinterdekk. Vredestein Quatrac 5 er tilgjengelig med opptil og inkludert hastighetsindeks Y. Det gjør at dekket egner seg for hastigheter på opptil 300 km/t, noe som er helt unikt for dette sjiktet. Dekket imøtekommer også den økende etterspørselen etter helårsdekk på markedet.

 

Grønt merke og «Three Peak Snowflake»

Vredestein Quatrac 5 kjennetegnes av en asymmetrisk slitebanedesign. Sommersiden på slitebanen sikrer utmerket manøvrering, svært nøyaktig styring og nok av sideveis grep på tørt og vått føre. Vintersiden på dekket har avansert seipingsteknologi som gir suverent grep på kaldt føre og snøføre. Den lave rullemotstanden gir lavere drivstofforbruk, noe som reduserer CO2-utslipp.

 

Vredestein Quatrac 5 scorer høyt på alle tre punktene til EU-dekkmerket og kan derfor betegnes som et grønt dekk. Dessuten har dekket Three Peak Snowflake-symbolet og de vanlige M&S-kodene. Dette innebærer at Vredestein Quatrac 5, som er tilgjengelig i størrelsene 13 til 19 tommer, oppfyller retningslinjene for land der vinterdekk er påbudt.