Hvilke dekk trenger jeg? | Dekkveiledning | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Dekkveiledninger

Dekkveiledninger
MicrosoftTeams-image (26).png

DEKKMERKE I HENHOLD TIL FORSKRIFT 2020/740

Det nye energimerket for dekk, som kommer i bruk 1. mai 2021, gir en felles klassifisering av dekkenes ytelse når det gjelder rullemotstand, bremsing på våte overflater og utvendig støy. I tillegg har det indikatorer for ytelse under vanskelige snø- og isforhold. Merket hjelper forbrukerne med å ta informerte avgjørelser når de kjøper dekk, siden de enkelt kan sammenligne og velge basert på disse gitte parametrene.

DEKKMERKE I HENHOLD TIL FORSKRIFT 2020/740
Bandenspanning regelmatig meten

Riktig dekktrykk

Riktig dekktrykk er avgjørende for sikker og komfortabel kjøring. Et dekk yter kun optimalt når man sikrer tilstrekkelig stabilitet og lastekapasitet. Det er også her riktig dekktrykk kommer inn i bildet.

Riktig dekktrykk
banden vervangen op het juiste moment

Når bør jeg bytte ut dekkene?

Du bør følge sunn fornuft og la en dekkekspert undersøke dekkene dine regelmessig. Hvis eksperten oppdager skader tidlig, kan det forlenge levetiden til dekket og forhindre mange farlige situasjoner.

Når bør jeg bytte ut dekkene?
profieldiepte banden in de gaten houden

Dekkets mønsterdybde

Dekkene vil alltid være avgjørende for kontakten mellom bilen og veiflaten. Mønsterdybden har stor innvirkning på hvorvidt dekkene yter optimalt.

Dekkets mønsterdybde
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Lagring av sommer- og vinterdekk

Ved å håndtere og lagre dekkene på riktig måte når de ikke er i bruk, kan du øke levetiden og ytelsen. Det er derfor svært viktig at alle vet hvordan dette gjøres.

Lagring av sommer- og vinterdekk